WordPress – Sådan fjerner du opdaterings notifikationer

Skrevet d. 17. feb 2013 af Mikkel Tschentscher i WordPress

WordPress er som alle andre platforme i rivende udvikling og der går ikke måneder forbi, hvor der ikke sker udvikling og opdateringer. Det betyder at dine WordPress installationer vil være utidssvarende og derfor vil alle brugere og administratorer se de gule notifikationer øverst under menulinjen.

Hvis du som jeg har haft bekymrede kunder i røret når de gule notifikationer begynder at dukke op, så vil du med nedenstående kodestykke kunne ånde lettet op – der er en meget nem måde at både fjerne og/eller skjule de gule notifikationer.

NB! Alle nedenstående kodestykker skal indsættes i dit aktive temas “functions.php”.

1. Sådan fjerner du WordPress’ egne notifikationer:

add_filter( 'pre_site_transient_update_core', create_function( '$a', "return null;" ) );

2. Sådan fjerner du WordPress plugin notifikationer:

remove_action( 'load-update-core.php', 'wp_update_plugins');
add_filter( 'pre_site_transient_update_plugins', create_function( '$a', "return null;" ) );

3. Sådan fjerner du WordPress tema notifikationer:

remove_action ( 'load-update-core.php', 'wp_update_themes');
add_filter ( 'pre_site_transient_update_themes', create_function ( '$a', "return null;" ) );

Vis kun notifikationerne for din egen bruger:

Den garvede udvikler ville påpege at de fleste plugins, temaer og wordpress-opdateringer kun får opdateringer når der er fundet fejl, huller og eller sikkerhedsbrister. Derfor vil det være en dum handling helt at fjerne notifikationerne – som kodestykkerne herover gør. Men dine brugere, redaktører og skribenter på din WordPress side, har ingen gavn af at se notifikationerne – så derfor kan du bruge nedenstående kodestykke, til kun at ramme din egen bruger.

add_action('admin_head', 'remove_notifications');
function remove_notifications() {
    global $current_user;
    get_currentuserinfo();
    if($current_user->user_login != 'DIT BRUGERNAVN')
    {
       INDSÆT KODESTYKKER HER
    }
}

Med ovenstående kode kan din kundes brugerrolle sagtens kan være sat til administrator – uden at du bør frygte de trykker på en gul notifikation og opdaterer sitet uden at lave backup.

Men glem nu ikke at opdatere WordPress!

Denne artikel er ikke skrevet  for at du kan løbe fra at holde din kundes WordPress installation opdateret – men for at dine kunder ikke selv kaster sig ud i det, og giver dig hovedpine når websitets plugins eller temaer ikke længere virker optimalt.

Husk derfor altid at opdatere WordPress og til den nyeste version – men tag altid en backup og husk at teste sitet igennem efter update.

Gør som mere end 1,300 andre der allerede har fået et forspring

Få gratis online marketing tips og rådgivning direkte i din indbakke.

Helt gratis. Afmeld når som helst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *